Nieuws
B&W deden bewust niets

Woedend waren ze bij oppositiepartij GBLV. Vragen over het in problemen geraakte bouwbedrijf Schouten Bouw werden maar niet beantwoord door B&W. Gemeenteraadslid Hans-Peter Klazenga betichtte burgemeester en wethouders ervan helemaal niets te doen. Naar nu blijkt was dat een bewuste beslissing.

Eind juni kwamen B&W overeen dat er tussen maandag 22 juli en maandag 26 augustus niet vergaderd zou worden. Tevens werd beslist dat ‘technische vragen’ die gedurende die periode gesteld werden door gemeenteraadsleden alleen werden beantwoord als er genoeg ambtenaren aanwezig waren om die vragen van antwoorden te voorzien. ‘Technische vragen’ moeten normaliter binnen drie dagen van antwoorden worden voorzien. Wat ‘schriftelijke vragen’ betreft bepaalden B&W dat die pas na 26 augustus een antwoord zouden krijgen. Kortom: die bleven gewoon liggen.

Gedurende de zomervakantie is er altijd minstens één lid van B&W aanwezig. Het secretariaat van B&W is ook bezet, net als de griffie. De 650 ambtenaren zijn niet allemaal tegelijk weg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter