Nieuws
Gemeente stak al negen ton in Omgevingswet

De gemeente heeft al 900.000 euro gestoken in de doorvoering van de Omgevingswet: een nieuwe wet die op 1 januari 2021 ingaat en die 26 wetten, 120 ministeriële regelingen en 120 Algemene maatregelen van bestuur ineen voegt.

Onlangs vroeg D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen B&W naar de kosten. Aanleiding vormde een bericht dat de gemeente Bergen er 3,3 miljoen euro aan kwijt was. Plus nog eens 385.000 euro per jaar na invoering van de wet.

Volgens B&W heeft de Omgevingswet effect op zo’n 100 bestemmingsplannen, wijzigingsplannen en andere ruimtelijke plannen. Die moeten allemaal verwerkt worden in één Omgevingsplan.

Binnen de gemeente wordt er al op zes plaatsen proefgedraaid met de Omgevingswet. Het gaat dan herinrichtings- en bouwplannen voor Meeslouwerpolder Stompwijk, Klein Plaspoel polder Leidschendam, CBS-terrein Voorburg, Voorburg-Noord/Bovenveen, bedrijfsterrein Overgoo Leidschendam, Appelgaarde 2-4 Voorburg.

De gemeente Bergen heeft circa 30.000 inwoners; Leidschendam-Voorburg 75.000. Over bijkomende en blijvende kosten voor de Omgevingswet hebben B&W zich tot nu toe niet uitgesproken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter