Vandaag om 10.00 uur treedt het hitteprotocol van Rijkswaterstaat in werking. Dat betekent dat Rijkswaterstaat extra materieel inzet om automobilisten die stranden op de snelweg direct naar een veilige locatie met voorzieningen te bergen. Het hitteprotocol geldt in de provincies waar volgens het KNMI een grote kans is op temperaturen van 30 graden of hoger.

Voor weggebruikers houdt dit in dat Rijkswaterstaat ook gestrande automobilisten die veilig staan, verplaatst naar een veilige locatie met voorziening (bijvoorbeeld een tankstation). Rijkswaterstaat vindt het onwenselijk dat gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen in de zon langdurig op een berger moeten wachten. Deze maatregel wordt ingezet tussen 10.00 uur en 20.00 uur. Het hitteprotocol geldt naar verwachting de komende dagen, maar dat is afhankelijk van de weersverwachtingen van het KNMI.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. Neem voldoende drinkwater mee, mede omdat de concentratie door hitte kan afnemen. Daarnaast is het ook handig om een paraplu mee te nemen, deze kan als parasol dienen als men bij pech veilig achter de vangrail op een weginspecteur of berger wacht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter