Spoorbeheerder ProRail vliegt de komende tijd met een helikopter om luchtfoto’s en laserscans te maken van het spoor. Deze opnamen worden gemaakt om het eigen kaartmateriaal, zoals de basisbeheerkaart, up to date te houden. Ook maakt men met de verzamelde gegevens 3D-weergaven van bijvoorbeeld stations. Om goed in kaart te kunnen brengen hoe de spoorlijnen liggen, vliegt de helikopter op een hoogte van ongeveer 190 meter. Dat is lager dan normaal voor een helikopter en daarom valt het op. De basisbeheerkaart (BBK) wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals voor informatievoorziening en voor beheer- en ontwerpactiviteiten. De data kan ook gebruikt worden voor 3D-modellen van bijvoorbeeld stations.  (foto ProRail)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter