Feest bij hockeyclub Cartouche uit Voorburg. Men werd benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt  10.000 euro van de VriendenLoterij. De hockeyclub gaat het geld gebruiken om een versleten speelterrein op het sportpark om te bouwen tot een ‘athletic skills’-veld waarop leden met speloefeningen veelzijdig en sportief kunnen spelen.

Albert Meijer, bestuurslid van hockeyclub Cartouche, reageert: ,,Dit is fantastisch nieuws. We vinden het belangrijk om onze leden meer te bieden dan alleen hockeytrainingen met een stick en een bal. Dit doen we door ze breed sportief te laten ontwikkelen: mét of zonder hockeystick. We weten zeker dat we dit kunnen bereiken met behulp van het ‘athletic skills’-veldje. Geweldig dat we dit door de VriendenLoterij kunnen realiseren.”

Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

De komende acht maanden wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs (foto Bastiaan Musscher) .

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter