EBS  is sinds maandag de nieuwe streekvervoerder in Haaglanden. Reizigers merken dit aan nieuwe bussen, enkele aanpassingen in de routes en vooral aan hogere frequenties op veel lijnen. Omdat EBS de eerste 1,5 jaar de bestaande haltes blijft bedienen, verandert er in Leidschendam-Voorburg in eerste instantie nog niet zo veel. Iedereen kan gebruik blijven maken van de vertrouwde lijnen. In Leidschendam-Voorburg gaat het om de buslijnen 45 en 46. Lijn 46 zal in Den Haag tussen het CS en station Voorburg weer dezelfde route als lijn 45 gaan rijden, het traject via de Binckhorst komt daarmee te vervallen. Vanaf 2021 hoopt de gemeente samen met EBS de lijnen nog verder te optimaliseren, zodat nog meer mensen snel en makkelijk van het OV gebruik kunnen maken.

Op veel verbindingen in de regio rijden sinds maandag meer bussen. De huidige lijnen van Connexxion vormen de basis voor het lijnennet van EBS. Op de website van EBS kunnen alle inwoners van de regio gratis probeerkaartjesaanvragen. Met de kaartjes kunnen 2 personen een hele dag reizen op een datum naar keuze tussen 25 augustus en 30 september. De kaarten zijn voorzien van barcode waarmee ingecheckt kan worden. EBS nodigt zo iedereen uit om de nieuwe bussen uit te proberen.

EBS zet allemaal nieuwe bussen in. Op de streeklijnen gaan nieuwe groengas-hybride bussen rijden. In 2026 en 2027 worden die hybride gasbussen vervangen door elektrische bussen. Een noviteit in de regio is dat alle zitplaatsen in de bussen zijn voorzien van een USB- en wifi-aansluiting. Verder hebben de bussen een lage vloer en faciliteiten voor een rolstoel. Uiteraard kan er in de bussen worden ingecheckt met de OV-chipkaart. Met PIN-pas kan een kaartje worden gekocht bij de chauffeur waarmee overgestapt mag worden en dat maximaal een uur geldig is. Ook blijven de Regioabonnementen gewoon geldig bij EBS. Alle belangrijke wijzigingen staan  op de EBS-website (foto: Harry Laming)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter