Zo’n vier maanden geleden kwam D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos met een verrassend voorstel: op blinde muren in de gemeente moesten gedichten geschilderd worden. Bos kondigde een initiatiefvoorstel aan in de hoop genoeg steun binnen de gemeenteraad te krijgen zodat ook B&W er niet onderuit konden. Sindsdien gebeurde er echter niets. Nu is er echter plots een poëtische tekst verschenen op de zijmuur van een flatgebouw aan de Jan Mulderstraat in Voorburg: ‘Samen leven samen delen, hoop ik met zovelen’. Er is geen enkele ruchtbaarheid aan gegeven. Onduidelijk is ook wie de tekst heeft aangebracht en wie het rijm heeft bedacht. Bos stelde destijds dat haar initiatief erop gericht was om de mensen eraan te herinneren dat kunst en cultuur een belangrijk goed is. ,,Met dit initiatief hoop ik voorbijgangers te raken, ook mensen die normaal weinig met poëzie op hebben. Je loopt langs, je kijkt wat het is en je leest het.’’ Bos wilde haar eerste muurtekst in het Voorburgse Huygenskwartier. Het werd Bovenveen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter