Grand café/restaurant Heeren van Huygens in de Herenstraat Voorburg is gisteravond officieel geopend door Christiaan Huygens en zijn ‘knecht’ Stephan Evenblij. Samen met eigenaar Leo Vermeulen tapten zij het eerste Heeren van Huygens-bier.

Op de opening waren zo’n 200 mensen afgekomen; de crème de la crème van Voorburg en een enkele Leidschendammer. Leo Vermeulen – ‘een man met een droom’ volgens de aankondiging – benadrukte dat hij met Heeren van Huygens een ‘leuk dorpsplein’ naast de Oude Kerk wil creëren waar gezellige mensen samen komen.

Hij onthulde tevens dat Heeren van Huygens iets wil doen aan de klimaatverandering middels de uitstoot van CO2-gassen. Zo zullen leveranciers beoordeeld worden op hun aandeel in de klimaatverandering. Heeren van Huygens wil bijvoorbeeld geen soja of rundvlees uit Brazilië gaan gebruiken gezien het afbranden van her Amazonewoud daar ten behoeve van sojateelt en grasland voor runderen.

Christiaan Huygens en zijn ‘knecht’ werden middels spannende muziek aangekondigd waarna zij per koets, getrokken door twee paarden, via de Herenstraat voorreden. Nadat Huygens een rijm over drank en slootwater had voorgedragen vond de officiële opening plaats. Leo Vermeulen hield Huygens voor dat Heeren van Huygens voortaan zijn hang-out zou zijn ‘uw thuis’.

Aan de vormgeving van Heeren van Huygens. Herenstraat 66-68, is een half jaar gewerkt. Men is vanaf vandaag zeven dagen per week open vanaf 09.30 uur tot middernacht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter