De Stadstuin Rusthout zat al vol met donateurs, vrijwilligers en belangstellenden toen voorzitter Liesbeth Starrenburg van de gelijknamige tuin de burgemeester en zijn vrouw hartelijk ontving voor de opening van het bezoekerscentrum. Onder de bezoekers waren bekende inwoners uit de gemeente Leidschendam-Voorburg aanwezig, zoals voormalig wethouder Peter van Ostaijen, Lionsclub Voorburg Prinses Marianne voorzitter Marianne Knijnenburg, voormalig gemeenteraadslid Will Kranenburg en lid Rotaryclub Voorschoten-Leidschendam Piet Bregman. Voormalig en eerste voorzitter van de Stadstuin Rusthout Wim Jansen, met Peter van Ostaijen en Jan van Haastrecht waren er ook.

In haar openingstoespraak vertelde voorzitter Liesbeth Starrenburg over het ontstaan van de stichting Stadstuin Rusthout en de inzet van circa 50 vrijwilligers. Daarna was de burgemeester aan het woord. Hij prees de inzet van de vele vrijwilligers en één daarvan riep hij naar voren. Dat was de vrijwilliger van het eerste uur Alex Duivenvoorden, die  dagelijks ,,bijna dag en nacht” in de stadstuin  aanwezig is. Vervolgens onthulde de burgemeester het naambord: ‘Tuinhuis’. Daarna brachten de burgemeester en de voorzitter een toast uit, vervolgens was er een drankje en hapjes voor alle bezoekers. Ook de donateurs lieten zich niet onbetuigd. Voor de Stadstuin boden zij apparatuur aan. Er was zoveel belangstelling voor deze officiële opening dat men bijna over de hoofden lopen. (foto’s Ot Douwes)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter