Woede, vrijdag in park Vreugd en Rust. Het aan het Oosteinde in Voorburg gevestigde restaurant Central Park blijkt een groot deel van het park met linten te hebben afgezet. De reden is een bruiloft, die met een grote vuurwerkshow gevierd ging worden. Al rond de middag werd dat vuurwerk, onder luidde muziek vanuit de speakers bij het restaurant, opgebouwd. Wandelaars, recreanten en mensen die de hond uit laten, maken hun ongenoegen duidelijk kenbaar.

,,Dit is een restaurant voor de super rijken. Die doen alles waar ze zin in hebben. Van een tijdelijke autoshowroom in de voortuin, tot nu een een vuurwerk in een openbaar park. Met een opgestoken vinger naar de gewone mensen, zoals wij.  We kunnen niet eens meer door het park wandelen.” Nog meer onbegrip is er over het vuurwerk. Een omwonende is vooral bang: ,,Hoe kun je nu in een tijd van massale droogte een vuurwerk afsteken. En dan ook nog naast een kinderboerderij vol dieren. Ik begrijp niet dat de gemeente dit goed vindt.”

Bij Central Park verwijst men naar het bruidspaar: ,,Zij hebben zelf voor het vuurwerk gezorgd. En het bedrijf dat dit uitvoert heeft voor de afzetting gezorgd.” Navraag bij de gemeente of er wel een vergunning is verleend en op welke gronden, levert een verwijzing naar de provincie op. Er is voor het vuurwerk een melding gedaan bij de Omgevingsdienst Haaglanden door Caffero Event Fireworks. Dat blijkt een onderneming te zijn uit Blaricum die zich bezighoudt met vuurwerkshows en voor klanten meteen alle vergunningen regelt. De goedkoopste show kost 695 euro, zo blijkt uit de site van Caffero.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter