Nieuws
VVD maakt zich sterk voor veiligere straten

Deze week zijn de scholen weer begonnen. De VVD vraagt inwoners om extra aandacht voor elkaar te hebben zodat kinderen veilig op school komen. Louise Kortman, fractievoorzitter van de VVD: ,,Bij het in- en uitgaan van basisscholen kan het heel druk zijn; veel auto’s waarmee kinderen worden gehaald en gebracht, fietsende en lopende kinderen, alles door elkaar en vaak op hetzelfde moment.”

Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers dan in de rest van het jaar. Veilig Verkeer Nederland roept daarom in deze periode automobilisten op meer rekening te houden met fietsende scholieren. Kortman: ,,Voor de VVD staat de veilige omgeving in Leidschendam- Voorburg voorop. Het is voor iedereen na de vakantie weer even wennen, beginnende fietsers en ook voor automobilisten na een relatief rustige periode. Natuurlijk kunnen ouders en weggebruikers hierbij een handje helpen.”

Het raadslid doet ook een oproep: ,,Heeft u de indruk dat de inrichting van de straat of wijk een belangrijke oorzaak is voor een onveilige situatie waar kinderen hinder van ondervinden in de gemeente? ¬†Laat het ons weten dan kunnen we kijken of we er samen iets aan kunnen doen. Neem dan contact op met mij, Louise Kortman, via fractie@vvd-lv.nl ”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter