Rijkswaterstaat is niet alleen actief op de snelweg, maar ook op het water. Tijdens de Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september stelt men vlakbij Hotel New York in Rotterdam twee van de eigen schepen open voor bezoek. De bemanning vertelt wat ze doen aan veilig verkeer op het water. Daarnaast zijn er excursies naar de Botlekbrug en het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding in Vlaardingen.

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers terecht bij de stand van Rijkswaterstaat op de kop van de Wilhelminapier bij Hotel New York, samen met de Kustwacht. Hier liggen ook 2 schepen van Rijkswaterstaat aan de kade die vrij te bezoeken zijn. De bemanning van het betonningsvaartuig De Rotterdam ontvangt bezoekers graag aan boord om over hun werk te vertellen. Vaarweginspecteurs van de RWS 79 vertellen uit de 1e hand hoe zij zorgen voor veilig verkeer op de vaarweg en voor bestrijding van incidenten zoals olielekkages.

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september  kan men de Botlekbrug over de Oude Maas bezoeken, een van de grootste hefbruggen van Europa en een belangrijke schakel voor weg-, spoor- en scheepvaartverkeer. Tijdens de excursie kunnen bezoekers een bijzonder bezoek brengen aan de kelder van de brug waar de grote grendel installaties voor de brug staan. Medewerkers van zowel aannemer A-lanes A15 als Rijkswaterstaat vertellen graag meer over deze complexe en bijzondere brug en hoe ze dagelijks bezig zijn met het onderhoud ervan. Op 6 en 8 september is er een excursie per bus in combinatie met een bezoek aan EIC Mainport Rotterdam, het educatief informatiecentrum van de Rotterdamse haven. Op 7 september kunnen bezoekers zich inschrijven voor een excursie op eigen gelegenheid aan de Botlekbrug.
Vrijdag 6 en zaterdag 7 september  om 11.15 uur en 13.15 uur kunnen bezoekers per bus naar het Informatiecentrum van de Blankenburgverbinding gaan. Deze nieuwe weg verbindt de snelweg A15 en de snelweg A20 ten westen van Rotterdam. De Maasdeltatunnel die onder het Scheur gaat lopen is een belangrijk en complex onderdeel van de Blankenburgverbinding. Op dit moment wordt hier hard aan gewerkt.
Vanaf heden kan men tickets voor de excursies aan schaffen via de website van de Wereldhavendagen. Kosten bedragen €6 per persoon. De excursie naar de Botlekbrug op eigen gelegenheid kost €3,50 per persoon. De excursies vertrekken vanaf het excursiebusstation ter hoogte van het ss Rotterdam op Katendrecht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter