Het Voorburgse Theater Ludens gaat weer draaien. Dit is het overzicht van de voorstellingen in de week van vrijdag 13 tot en met  19 september. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Vrijdag 13 september: Cabaret / Ton Kas / Best of … Ton Kas; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 18,50

 Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat! Waarom Best of…? Wat denk je zelf? Om ‘t nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politie-agenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven tot en met! Pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten – óók wel ‘ns leuk, voor de verandering! En laat je vooral niet wijsmaken dat mijn kunstje meer voor mannen is: de vrouwen produceren doorgaans de meeste decibels in de zaal! M’n hond zorgt trouwens weer voor de gevoelige snaar, want die snaar van mij lopen ze nog naar te zoeken…

Zaterdag 14 september: Cabaret / Erik van Muiswinkel /  Buigt Allen Mee Voor Drs. PAanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 18,50

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige: Heinz Polzer was een van die zeldzame artiesten’ zonder wie alles anders was geweest’. (Jeroen van Merwijk) . De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Die schatkist moet uitgediept. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond. Buigt Allen mee Voor Drs. P brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal- voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet. Met onder andere: De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.

Donderdag 19 september: Cinema+ / The Wife; Aanvangstijd: 20.00 uur; Toegangsprijs: € 8,00

The Wife  (Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Zweden 2017)’. Drama van Björn Runge met o.a. Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons en Elizabeth McGovern. Volgens het cliché staat er achter elke succesvolle man een sterke vrouw, maar waarom zou zij niet voorop mogen staan? Die verontwaardigde vraag vormt de motor van huwelijksdrama The Wife, naar de roman van Meg Wolitzer. Pryce speelt een zelfingenomen schrijver die de Nobelprijs wint, Close zijn loyale echtgenote. In de ijzersterke openingsscènes worden de verhoudingen in het huwelijk fijnzinnig blootgelegd, daarna boet het verhaal wel iets aan subtiliteit en geloofwaardigheid in. De acteurs laten de aandacht echter nooit verslappen; vooral het genuanceerde spel van Close maakt diepe indruk.

Korting Bibliotheekleden: Op vertoon van uw bibliotheekpas (Bibliotheek aan de Vliet) krijgt u €1,00 korting op de films in Theater Ludens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter