Vanaf dinsdag 10 september en donderdag 12 september zal kunsthistorica Anne Marie Boorsma cursussen kunstgeschiedenis geven van 12 lessen met als thema: Haagse kunst 1800-1920. In deze cursus worden kunstenaars besproken van de romantiek, zoals Andreas Schelfhout en de gebroeders Verveer. Veel aandacht wordt ook besteed aan de Haagse School, met kunstenaars als Hendrik Willem Mesdag, Jacob Maris, Jozef Israëls en Anton Mauve. Maar ook kunstenaars van het symbolisme, zoals Jan Toorop, Antoon Molkenboer en Willem van Konijnenburg. Een aparte plaats neemt Vincent van Gogh in. Hij begon zijn carrière in Den Haag, waar hij korte tijd les kreeg van zijn neef Anton Mauve. De cursus wordt op dinsdag gegeven in Wijkcentrum de Groene Loper, Van Royenstraat 2 en op donderdag in het Amco Theater, Burgemeester Feithplein 97. De lessen zijn van 10.00 tot 11.30 uur. De cursus kost € 150,00 voor 12 lessen. De laatste les is een excursie. Voor meer informatie, www.annemarieboorsma.nl of 070 – 382 2130.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter