Initiatiefneemster Jose Klaassen heeft ook dit jaar weer een Participatiekeuken georganiseerd via haar initiatief Participienter. Dit jaar maakte ze gesteund door Midvliet  de film ‘Zelluf Doen” over Burgerparticipatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg/ Stompwijk.  In het Veurtheater bekeken betrokken inwoners  samen met de burgemeester, wethouder Rouwendal, gemeenteraadsleden en ambtenaren van de
gemeente deze film.

De avond werd gepresenteerd door Lucien van der Plaats. Hij speelde voor de film met de zaal het spel ‘The usual suspect”. Als Coördinator van Code Oranje zet Lucien zich al jaren in voor het proces van burgerparticipatie in de provincie Zuid-Holland. Code Oranje wil graag dat inwoners mee mogen beslissen en dat de invloed van de burger groter wordt dan eenmaal in de vier jaar een stem uitbrengen in het stemhokje..

Gezamenlijk heeft de zaal besloten dat men binnen deze gemeente het komende jaar vooral moet gaan nadenken over nieuwe manieren van besluitvorming waarin zoveel mogelijk inwoners betrokken worden. De inwoners willen graag afspraken maken met de gemeente hoe ze effectiever betrokken kunnen worden als inwoner bij besluitvormingsprocessen.  Op 3 oktober zal vanuit de gemeente een vervolg worden gegeven aan het gesprek over de invloed van inwoners op hun eigen gemeente en de rol van de inwoner en gemeente. (foto’s Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter