Nieuws
EHC mannen overtuigen in eerste thuiswedstrijd

Afgelopen seizoen eindigde EHC in de middenmoot van de 1ste divisie. Dit seizoen start de EHC-herenselectie met een nieuwe technische leiding: André van den Bosch, die overkwam van Saturnus’72, is de nieuwe hoofdtrainer en oud EHC-keeper Micha Vinkesteijn zorgt voor de continuïteit en is wederom assistent.

Na de nederlaag in de eerste uitwedstrijd tegen titelkandidaat NHC moest zaterdag 7 september thuis in de EHC European Sports Dome gewonnen worden om niet al meteen achterop te raken. De druk stond er dus meteen vol op. Tegenstander DWS uit Schiedam is gepromoveerd uit de 2de divisie en had de eerste wedstrijd gewonnen. Het trainersduo had die wedstrijd bekeken en daarop een tactisch plan bedacht dat goed bleek te werken.

EHC opende sterk en stond binnen 10 minuten al op een 7-3 voorsprong met gevarieerd aanvalsspel. Het jeugdige talent Jobbe Heidt maakte enkele mooie punten vanaf de hoek. In de verdediging werd hard geknokt om de fysiek sterke DWS-spelers onder controle te houden. Maar na het sterke begin zakte EHC wat weg en kon DWS weer aanhaken tot 7-7.

Maar met de entree van Djimmy Nolet, die goed gebruik maakte van de vele ruimte die hij kreeg achter de DWS-verdediging, keerde de wedstrijd weer in EHC-voordeel. Nolet scoorde zeven punten in het laatste kwartier van de eerste helft en bepaalde na een mooie aanval de ruststand op 20-13.

Tijdens de tweede helft van de wedstrijd kwam de overwinning van EHC niet in gevaar. Met geconcentreerd spel en veel positiewisselingen bleef de ruime voorsprong steeds behouden. Uitblinker Djimmy Nolet maakte de laatste twee punten en bepaalde de einduitslag op 33-23. “Het ging lekker vandaag”, gaf hij dan ook aan kort na de wedstrijd. “We speelden vandaag goed en ondanks een paar korte inzinkingen bleven we steeds goed geconcentreerd handballen al valt er natuurlijk nog wel wat te verbeteren”.

Trainer André van den Bosch had een strijdbaar EHC gezien. “We weten dat er nog veel werk aan de winkel is, maar het is lekker om je eerste thuiswedstrijd zo te winnen”. En over de vele wisselingen: “Ik train nu een aantal weken met deze jongens en we zijn nog aan het zoeken naar de beste speelstijl. Ik wil graag dat er vanuit een duidelijke structuur gespeeld wordt waarbij iedereen zijn taak kent. Daarbij is het goed als spelers op meerdere plekken uit de voeten kunnen en elkaar kunnen vervangen, want je hebt als speler gewoon regelmatig je rust nodig tijdens een wedstrijd om dan weer te kunnen knallen op het veld”.

Op zaterdag 14 september speelt EHC uit tegen Oliveo en op zaterdag 21 september om 20:00 uur thuis tegen HV Eemland uit Soest in de EHC European Sports Dome, op Sportpark Westvliet.

Uitslag:
EHC – DWS: 33-23 (20-13 bij rust)

Spelers en doelpunten EHC:
Djimmy Nolet (9), Bart Vinkesteijn (4), Tim Lammers (4), Jobbe Heidt (4), Jermaine Taco (3) Yuri Verschut (3), Jury van Vliet (2), Pim Hessing (2), Wessel de Rijk (1), Rolf Wubben (1), Lennart Oorburg, Niels de Vrijer, Bart Brandt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter