De bekerwedstrijd tussen Forum Sport en VUC is geëindigd in een gelijkspel. Vooraf werd al vol spanning uitgekeken naar het treffen tussen de zaterdag 1e klasser en de zondag 1e klasser. Voor de spelers en technische leiding werd het een prima wedstrijd om te zien waar ze twee weken voor aanvang van de competitie staan en voor de toeschouwers was het een aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die het voetballend willen oplossen. De 1e helft  was gelijk opgaand. Forum Sport en VUC waren beide dreigend maar kregen niet echt veel kansen. Een schot van Luuk Goedbloed en een kopbal van Tom Bijen uit een hoekschop van Brian de Jong waren de hoogtepunten. Er werd voor rust dan ook niet gescoord.

Na de spelhervatting een sterker Forum Sport dat een aantal goede kansen kreeg. Maar steeds stond de uitstekend keepende Steven Verstraten een doelpunt in de weg. In de 75e minuut was het wel raak. Edoardo Saurwalt kopte de doorgekopte bal van Sam Jellema in de uiterste hoek. 1-0.  Een paar minuten later was het de linkervleugelverdediger Timo Ploumen van Forum Sport die volgens scheidsrechter Jung te hard ingreep binnen de 16. Penalty en 1-1. Daarmee was meteen de eindstand bereikt. (foto Ap de Heus)