Nieuws
GroenLinks maakt zich sterk voor theaters

GroenLinks wil dat wethouder Van Eekelen meer geld vrij maakt voor de theaters in Leidschendam en Voorburg. De plannen van het college om de twee theaters overeind te houden, zijn wat betreft GroenLinks een goed begin. Het is echter niet voldoende om de twee theaters voldoende te ondersteunen. Theater is van belang voor creativiteit, levendigheid en innovatie in de samenleving en het ontdekken van talenten bij jong en oud, aldus de raadsfractie.

Fractievoorzitter Jeroen van Rossum vindt al langer dat Leidschendam-Voorburg te gierig is voor kunst en cultuur. “Het bedrag dat we hier per inwoner aan kunst en cultuur uitgeven is vele malen lager dan in andere gemeenten. Dat er nog zoveel cultureel ondernemerschap in onze gemeente is, mag een klein wonder heten. Het wordt tijd dat de gemeente al die doorzettingskracht van onze culturele sector nu eens gaat belonen met structurele en solide financiële steun.”

GroenLinks is is teleurgesteld dat er geen verhoging van het budget in zit. Bovendien vreest GroenLinks dat de behandeling van het voorstel over samenwerking van de theaters in de raad nog wel eens tot een nog grotere deceptie kan leiden.

“Zolang men blijft beweren dat de theaters als ondernemingen moeten worden gezien en dus hun eigen broek maar moeten ophouden, zie ik weinig toekomst voor twee podia in onze gemeente,” aldus van Rossum. “We kunnen het ons echt niet veroorloven om de theaters voortdurend op de rand van opgeven te sturen, als we de ambitie hebben om een bruisende woongemeente te zijn. Daarvoor is een stevige, structurele financiële steun in de rug nodig. Dat beide theaters de afgelopen jaren regelmatig hebben gevreesd voor hun voortbestaan, moet onze gemeenteraad zich aanrekenen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter