Op 14 en 15 september viert Kasteel Duivenvoorde Open Monumentendag. Het hele weekend staan de kasteelpoorten open en zijn zowel het kasteel als landgoed gratis te bezoeken. Na het succes van vorig jaar worden ook dit jaar – in samenwerking met het Weekend van Voorschoten – weer volop demonstraties, uitvoeringen en workshops door Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties georganiseerd.

Het hele weekend is de tentoonstelling Macht en Onmacht gratis te bezoeken in het kasteel (op zondag alleen de benedenverdieping).  Op beide dagen is er (klassieke) muziek in de Marotzaal.  Liever de rust opzoeken? Het landgoed is op beide dagen geopend: maak een mooie wandeling, volg de vele slingerpaadjes, geniet van de mooie vergezichten en breng een bezoekje aan de kleurrijke Leidse tuin (en vergeet daarbij de kruidentuin niet). Ook de Hof van Duivenvoorde is beide dagen geopend voor ontbijt of lunch of lekkere kop koffie of thee.  Een aanrader is de gratis app Buiten op Duivenvoorde met verschillende wandelroutes in het park en een interactief speciaal familiespel voor gezinnen met kinderen.

Op beide dagen zijn zowel het kasteel als landgoed gratis toegankelijk. Op zaterdag 14 september is het kasteel van 11:00 tot 17:00 uur geopend, en op zondag 15 september van 14:00 tot 17:00 uur. Op zondag is in het kasteel alléén de benedenverdieping toegankelijk. Het park is op beide dagen van 8:00 tot zonsondergang (uiterlijk 19:30 uur) open. Voor meer informatie over Open Monumentendag kijkt u op www.openmonumentendag.nl.​

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter