Tussen 10 september en 8 oktober  telt Rijkswaterstaat met camera’s het aantal voertuigen op de A4, A13, A16, A20, A29, A38 en A44. Er wordt op 5 dagen geteld met in totaal 217 camera’s, steeds op dinsdag. Deze camera’s tellen alleen voertuigen, maar registreren géén kentekens. Met de tellingen onderzoekt Rijkswaterstaat hoe groot de verkeersstromen zijn op de verbindingswegen van de ene naar de andere rijksweg en bij de op- en afritten en aansluitende kruispunten en rotondes en bij de verzorgingsplaatsen. De tellingen worden uitgevoerd bij op- en afritten en kruisingen en rotondes van en naar de rijksweg, bij knooppunten tussen 2 rijkswegen en op verzorgingsplaatsen langs de rijkswegen.

Ook wordt onderzocht welke soorten voertuigen er passeren zoals vrachtwagens, personenauto’s of motoren. Rijkswaterstaat gebruikt de telinformatie samen met de informatie uit de lussen in het wegdek om de doorstroming op de rijkswegen zelf en de op- en afritten te verbeteren. Het telonderzoek is een van de jaarlijks terugkerende verkeersonderzoeken die Rijkswaterstaat uitvoert op steeds verschillende rijkswegen in de provincie Zuid-Holland. Doel hiervan is om een goed beeld te krijgen van de verkeersstromen en het weggebruik in Zuid-Holland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter