Activiteiten
Gratis klassiek genieten bij Huygens Festival 2019

Het Huygens Festival vindt aanstaand weekend (vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september) plaats. Met meer dan 30 gratis toegankelijke optredens in het Huygenskwartier Voorburg zet het festival ook dit jaar de gemeente  met klassieke muziek stevig op de kaart. Het programma is gevarieerd van opzet en biedt voor elk wat wils.

De Oude Kerk biedt weer het centrale podium met jeugdensembles op vrijdagmiddag en klassieke Arabische muziek op vrijdagavond. Zaterdag overdag gaat het om koren en orgelmuziek, met als bijzonderheid tango op het kerkorgel en dansers van De Dutch Don’t Dance Division. ’s Avonds staat opera centraal met het gerenommeerde internationale gezelschap The Cast’. Op zondagmiddag spelen de jeugdensembles in één orkest gevolgd door een optreden van het strijkersensemble Sergey & Friends.

De Franse Kerk biedt zaterdag het podium voor het kinder- en jeugdprogramma. Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck zijn de plekken voor kamermuziek. In Museum Swaensteyn zal ook de Mariannevleugel worden bespeeld. Verder zijn er op zaterdagmiddag bij een aantal winkels in het Huygenskwartier pop-up optredens. Het volledige programma is te vinden op de website www.huygensfestival.nl Voor een aantal optredens kunnen online (gratis) plaatsen worden gereserveerd via www.huygensfestival.nl/tickets 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter