Ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe Sport- en Cultuurkaart in Leidschendam-Voorburg geeft kunsthistoricus Wim Algera op dinsdag 24 september een gratis lezing in de bibliotheek in Voorburg. De lezing is van 10.15 – 11.15 uur.

In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Gemeentemuseum. Een groot deel van zijn beroemde ’tuinen’, die een belangrijke invloed hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon in het Gemeentemuseum in Den Haag. Van 12 oktober tot en met 2 februari is daar de tentoonstelling ‘Monet, tuinen van verbeelding’ te zien. In deze tentoonstelling worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij ‘Blauweregen’ uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum is het stralende middelpunt.

Kunsthistoricus Wim Algera laat de aanwezigen in de bibliotheek kennismaken met het prachtige werk van de meest beroemde Franse impressionistische schilder Claude Monet. Men kan zich voor deze lezing aanmelden via www.bibliotheekaandevliet.nl/monet.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter