Nieuws
B&W verdedigen opstelling tijdens Pride-week

B&W hebben niet overwogen in te spelen op Pride-week die gevierd werd van 27 juli tot en met 4 augustus. Dat heeft men D66-fractieleider Jacco van Maldegem laten weten in antwoorden op vragen. B&W wensen daarover ook niet uit te wijden, zo blijkt uit de korte reacties op de vragen.

– Is het B&W opgevallen dat zowel bedrijven, instellingen als ook het kabinet op een of andere manier hebben ingespeeld op de Pride-week? ‘Ja, dat is B&W opgevallen’.

– Kunnen B&W een overzicht geven van de dagen tijdens de Pride-week waarop de regenboogvlag is gehesen op onze gemeentelijke gebouwen? ‘De regenboogvlag is tijdens de genoemde periode niet gehesen op onze gemeentelijke gebouwen’.

– Kunnen B&W een overzicht geven van de gemeentelijke uitingen op de eigen socialmediakanalen (Twitter, Facebook, en Instagram) die inspelen op de Pride-week gedurende Pride-week? ‘Er is via de eigen sociale mediakanalen niet ingespeeld op de Pride-week in deze periode’.

– Kunnen B&W een overzicht geven van gemeentelijke uitingen in traditionele papieren en audiovisuele media die inspelen op de Pride-week gedurende de Prideweek? ‘Er zijn geen gemeentelijke uitingen in traditionele papieren en audiovisuele media die inspelen op de Pride-week geweest in deze periode’.

– Hoe hebben B&W binnen de ambtelijke organisatie aandacht gegeven aan de Pride-week? ‘Er is geen aandacht gegeven binnen de ambtelijke organisatie aan de Pride-week’.

– Hebben B&W overwogen op (nog) andere wijze in te spelen op de Pride-week? ‘Het college heeft niet overwogen om op een andere wijze in te spelen op de Prideweek. ‘Er is op Roze Zaterdag op 29 juni aandacht besteed aan de acceptatie van de lhbtqi+-inwoners, door middel van het organiseren van een Roze borrel en aandacht via de sociale media kanalen. Dit zal ook weer gebeuren bij de komende Coming Out Day (11 oktober 2019)’.

– Beschikken B&W over een communicatieplan op het lhbtqi-dossier? ‘Er is geen uitgewerkt communicatieplan op het lhtbqi+-dossier. De gemeente geeft via de diverse communicatiekanalen gedurende het jaar aandacht aan de lokale lhbtqi+ initiatieven, de activiteiten van de uitvoerende partners als wel de landelijke en internationaal bekende dagen waarop vrijheid van seksuele geaardheid en genderdiversiteit gevierd wordt’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter