Nieuws
Vrienden van de Dorpskerk presenteren zich

Al sinds 1653 staat in Leidschendam bij de waterscheiding tussen de waterschappen Delfland en Rijnland de Dorpskerk. Deze kerk is gebouwd door de stadsbouwmeester van Leiden, Arent van ’s-Gravenzande. De kerk, ook wel de Peperbus genoemd, is nu een gezichtsbepalend onderdeel van het gebied rond de sluis in Leidschendam. Om dit gebouw te bewaren voor de toekomst en meer culturele activiteiten in de kerk mogelijk te maken is de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Leidschendam opgericht.  De stichting wil het gebouw een ruimere functie in het Leidschendamse sluisgebied geven en er voor gaan zorgen dat deze mooie locatie ook geschikt is om iets te vieren, herdenken of presenteren.

Om dit te realiseren is geld nodig. Mensen die de Dorpskerk een warm hart toedragen kunnen helpen door Vriend van de Dorpskerk te worden of te doneren. Ook sponsoring is welkom. De middelen van de stichting zijn niet beschikbaar voor uitgaven die tot de normale activiteiten van de kerk als kerkelijke gemeente behoren.  Deze zijn voor rekening van de Protestantse Gemeente Leidschendam (eigenaar van de kerk).

Op de website van de stichting is informatie te vinden over: de kerk en haar historie; Vriend worden, doneren en sponseren: activiteiten en de agenda; foto’s en film; beleidsplan, verhuur, bestuur, contactgegevens etc.. Op Open Monumentendag, zaterdag 14 september tussen 10.00 – 16.00 uur, kan men in de kerk kennismaken met de Vrienden van de Dorpskerk.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter