Nieuws
Vuurwerk in Voorburgs park ‘illegaal’

Er was voor het vuurwerk dat in de nacht van 30 op 31 augustus werd afgestoken in het Voorburgse park Vreugd en Rust geen evenementenvergunning aangevraagd. Dat moest wel op grond van de Algemene plaatselijke verordening (APV).

Dat hebben B&W het CDA-gemeenteraadslid Gijs Dupont laten weten in antwoorden op vragen. Het vuurwerk maakte deel uit van een huwelijksfeest bij hotel restaurant Central Park. Het werd tot ontsteking gebracht door Caffero GmbH. Dat bedrijf had het vuurwerk gemeld bij de Omgevingsdienst Haaglanden, een dienst die valt onder het gezag van de provincie. Het bedrijf heeft een zogenoemde toepassingsvergunning afgegeven door de Minister van Infrastructuur en Milieu.

De politie heeft over het vuurwerk een aantal meldingen ontvangen. Bij de gemeentelijke afdeling handhaving kwamen zes klachten binnen. Caffero heeft aanwezigen binnen een straal van 200 meter van de ontbrandingslocatie in kennis gesteld. Het in kennis stellen is gedaan door pyrotechnici van het bedrijf door huis-aan-huisbezoek voor aanvang van het vuurwerkevenement. Het betrof slechts enkele huishoudens die binnen de straal waren gesitueerd.

Waarom er zijdens de gemeente of de politie niet is opgetreden, laten B&W in het midden. Ook is onduidelijk of Caffero achteraf nog is aangesproken op het niet aanvragen van een evenementenvergunning voor het vuurwerk en of dat nog consequenties heeft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter