Nieuws
Bouwplan Herenstraat kan verder

B&W, Waaijer projectrealisatie en Hoogvliet beheer kunnen verder met hun plannen om in het gebied achter de gevel van Herenstraat 42 in Voorburg een ondergrondse parkeergarage, een Hoogvliet supermarkt en een 30tal woningen te realiseren. De gemeenteraad staat unaniem achter dit voornemen waarover al sinds 2016 wordt gesproken.

Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen gaat nu werken aan een wijziging van het bestemmingsplan om de bouw mogelijk te maken. Daar gaat nog wel enige tijd over heen. Voor de ondernemers in Herenstraat 42 (nu een bedrijfsverzamelgebouw) wordt een andere plek gezocht. Zij kunnen er vooralsnog tot 1 juni 2020 blijven.

De te bouwen woningen vallen niet in de sociale sector. Dit ondanks het gemeentelijke beleid dat 30 procent van alle nieuw te bouwen woningen sociaal moet zijn. Zo niet dan dient de bouwer een ‘boete’ te betalen in een sociaal vereveningsfonds. Volgens Van Eekelen zat sociale woningbouw vanaf het begin niet in dit plan en verwierp de gemeenteraad eerder een voorstel om dat wel te doen.

Of het hele plan doorgaat is overigens nog niet duidelijk nu de Raad van State heeft beslist dat het milieu niet verder belast mag worden door bouwprojecten. Het wachten is nu op een beslissing van de regering hoe om te gaan met die uitspraak, aldus Van Eekelen.

De openbare gemeentelijke parkeergarage Oude Haven in de Raadhuisstraat zal in de toekomst worden afgesloten en alleen nog bruikbaar zijn voor vergunninghouders (omwonenden en ondernemers). Hoogvliet beheer gaat over de nieuwe ondergrondse parkeergarage. Dat bedrijf zal ook moeten zorgen dat overlast zoals die er nu is in de Oude Haven (diefstal, vernieling, vandalisme, drugs- en alcoholgebruik) zich niet daar heen verplaatst.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter