B&W bezien de mogelijkheid om in 2020 een gebarentolk ingezet kan worden die doven en slechthorenden online gaan bijstaan in de communicatie met de gemeente. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad laten weten in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn.

‘Voor de online dienstverlening willen B&W nagaan of er nieuwe functionaliteiten op de website kunnen worden toegevoegd. Het gaat bijvoorbeeld om een chatfunctie. De gebarentolk wordt ook in dit onderzoek betrokken’, aldus Stemerdink.

‘Voor de offline dienstverlening zien B&W geen noodzaak voor een doventolk. Er zijn geen signalen of knelpunten bekend over de communicatie met doven en slechthorenden. De ervaring leert dat doven en slechthorenden vrijwel altijd een begeleider of tolk meenemen naar een gesprek’. (foto gemeente Utrecht)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter