Nieuws
Gemeentekraam parkeren in Damcentrum

De gemeente staat tijdens de Vlietdagen op zaterdag 21 september met een informatiekraam voor Bereikbaar Damcentrum en Leidschendam-Zuid op de Damlaan en in de Damlounge (Damlaan 40a) . Belangstellenden zijn deze dag van harte welkom om met medewerkers van de gemeente in gesprek te gaan over de uitbreiding van de blauwe zone, deelauto’s en een verwijssysteem. Dat kan van 10.00 tot 17.00 uur.

De gemeente werkt aan het verlagen van de parkeerdruk door onder meer het invoeren van een blauwe zone en een parkeerverwijssysteem. Alle maatregelen moeten samen uiteindelijk zowel het onnodig zoekverkeer als de parkeerdruk terugbrengen op drukke momenten. Zo is onlangs een blauwe zone ingevoerd in de parkeergarage op het Damplein. De komende periode wordt er samen met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen gekeken welke verdere uitbreiding van de blauwe zone het beste kan helpen aan het verlichten van de parkeerdruk. Tijdens de Vlietdagen kunnen belangstellenden zich hiervoor aanmelden.

De gemeente wil het gebruik van deelauto’s stimuleren. Bezoekers van de Vlietdagen kunnen bij de kraam van de gemeente meer informatie inwinnen over deelauto’s. Ook gaat de gemeente parkeerverwijsborden plaatsen waarop automobilisten eenvoudig kunnen zien waar nog vrije parkeerplaatsen zijn in het Damcentrum. Dit voorkomt lang zoeken naar een beschikbare parkeerplek. Tijdens de Vlietdagen geeft de gemeente een impressie hoe dit er in de praktijk uit komt te zien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter