Nieuws
Handhaving had moeten optreden tegen winkeliers

De gemeentelijke dienst handhaving had moeten optreden tegen winkeliers die op Eerste Pinksterdag hun zaak openden terwijl dat volgens de winkeltijdenverordening verboden was, en zij ook geen ontheffing hadden aangevraagd.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad laten weten. Wethouder Astrid van Eekelen berichtte eerder in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Frank Rozenberg dat handhaving druk was met een ander evenement en bovendien te weinig menskracht had.

Volgens Rozenberg hadden de winkeliers vooraf via advertenties aangekondigd open te zullen zijn. Daar had dus op gereageerd kunnen worden, bijvoorbeeld door een brief van de gemeente. Van Eekelen erkende dat.

Tigelaar en Van Eekelen weerspraken de suggestie dat er sprake is van een gedoogbeleid en dat zaken door de afdeling handhaving door de vingers worden gezien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter