De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (AWLV) organiseert tijdens de Vlietdagen op zaterdag 21 september een symposium over Romeinse waterwegen. Vier bekende archeologen komen vertellen over de Romeinen en het belang van hun waterwegen in deze regio. Vanaf 12:45 uur is men welkom in de Voorhof, Herenstraat 77. De toegang is gratis.

Transport over water speelde een enorm belangrijke rol in het Romeinse Rijk. Ook in de bodem van onze eigen waterrijke provincie zijn hiervan veel sporen en overblijfselen gevonden. Het Kanaal van Corbulo, de havens van Forum Hadriani, Goedereede en Naaldwijk en de Romeinse kano’s en platbodems gevonden bij Zwammerdam zijn hiervan voorbeelden. Vier bekende archeologen komen tijdens dit symposium vertellen over hoe en waarom de Romeinen gebruik maakten van bestaande rivieren en kreken, hoe zij deze uitbreidden met kanalen en havens en de betekenis hiervan. Voor meer informatie:  www.awlv.nl en www.swaensteyn.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter