Nieuws
CDA’er verbaast met uitspraken over sociale woningbouw

,,We gaan voor woningbouw. Daarin willen wij investeren. Niet direct voor een specifieke doelgroep.’’ Met deze uitspraken heeft CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen vriend en vijand verbaasd doen staan tijdens een debat over woningbouw bij de Herenstraat 42 in Voorburg en plek van sociale woningbouw daar binnen.

Daartoe aangezet door Peter van Dolen (D66) en Floor Kist (GroenLinks) verklaarde Van Duffelen vervolgens dat het CDA gaat voor een gemiddelde van 30 procent sociale woningbouw binnen nieuwbouwprojecten, gemeten over de hele gemeente. Per afzonderlijk project wordt dan gekeken naar de haalbaarheid van die norm.

Volgens Van Duffelen kan er bij het ene project meer dan 30 procent sociale woningbouw, elders minder. Hij wees erop dat het CDA gaat voor ‘minstens’ 30 procent sociale woningen binnen de woningbouw in bedrijvenpark Overgoo. Voor de Herenstraat gaat het echter om nul.