Nieuws
Geen tekort aan laadpalen elektrische auto’s

B&W verwachten niet dat er een tekort aan laadpalen voor elektrische auto’s in de gemeente zal optreden. Dat stelt wethouder Astrid van Eekelen in antwoorden op vragen van D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos.

In de gemeente plaatst Engie de laadpalen. Dat gebeurt vraagafhankelijk. Als een (nieuwe) elektrische rijder die niet op eigen terrein kan parkeren geen laadpaal binnen 250 meter van de woning heeft, of als de palen in de buurt aan hun capaciteit zitten, dan kan hij/zij een aanvraag indienen voor een extra openbare laadpaal. Indien aan de overige voorwaarden wordt voldaan wordt een laadpaal geplaatst in de buurt van de woning.

,,Op deze manier groeit het netwerk van laadvoorzieningen op een organische wijze en wordt altijd voldaan aan de behoefte’’, aldus Van Eekelen. B&W willen het huidige beleid dan ook voortzetten. ,,Op die manier wordt er een adequate openbare laadinfrastructuur gerealiseerd, zonder dat er te veel laadpalen geplaatst worden, of dat ze geplaatst worden op plaatsen waar er geen behoefte is.’’

,,De bezoekers en forenzen die niet thuis of bij de werkgever op kunnen laden, kunnen gebruik maken van de laadpalen die voor de bewoners zijn geplaatst, aangezien de bewoners voornamelijk ‘s avonds en ‘s nachts van de laadpalen gebruik maken. Op plekken waar er toch meer behoefte is voor bezoekers, heeft de gemeente de mogelijkheid om extra palen bij te plaatsen.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter