Vandaag vindt de jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland plaats. Het sluiten van de kering zal rond 15.10 starten. Gedurende de dag is er een programma voor jong en oud. Het Keringhuis is open tussen 11.00 en 18.30. Voor de kinderen is er in de middag een heel leuk programma, gepresenteerd door MadScience.

Om 14.00 start de Science Show met daarin onder andere werken met droogijs, douchen zonder water en omgaan met luchtdruk. Na de sluiting van de Maeslantkering starten ze rond 15.45 met het funstation waarbij de kinderen met slijm aan de slag kunnen.

Het Keringhuis is op deze dag niet bereikbaar voor auto’s en motoren, daarom worden op twee locaties pendelbussen ingezet. Deze zullen rijden vanaf station Hoek van Holland Haven en vanaf de parkeerplaats bij het Nieuw Oranjekanaal. Op deze plekken zullen verkeersregelaars staan om alles in goede banen te leiden. (foto Maeslanthuis)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter