Voorburger Roy Smid is bezig met de voorbereiding van de Duurzame Huizenroute. Deze wordt binnenkort gehouden. ,,Met de Duurzame Huizenroute willen we de opgedane kennis in Voorburg met elkaar delen. Tijdens een ochtend of middag kunnen bezoekers langs bij de aangemelde huizen om voorbeelden te zien en ervaring te horen uit eerste hand”, aldus Smid, lid van VoorburgWest VerduurSamen.

,,Heb je in jouw huis al energiebesparende keuzes gemaakt? Met zonnepanelen, spouwmuur, groen dak of balansventilatie? En vind je het leuk om anderen hierover te informeren en op weg te helpen in hun keuze? Meld je dan aan voor de Duurzame Huizenroute dit najaar. Zo help je mede Voorburgers met praktische tips en hun keuze voor verduurzaming. Aanmelden kan tot 1 oktober via de website www.voorburgwestverduursamen.nl Met deze huiseigenaren wordt vervolgens een datum afgestemd. Deze datum maken we vervolgens bekend en daarna kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.”

Over VoorburgWest VerduurSamen vertelt Smid: ,,Met VoorburgWest VerduurSamen streven we samen naar een wijk die energie positief is en een zo klein mogelijke CO2 footprint heeft. Een collectieve aanpak moet leiden tot gemeenschappelijk gedragen oplossingen voor enerzijds reductie in gebruik van grijze energie en anderzijds de productie van duurzame energie. De individuele aanpak moet leiden tot betere isolatie van alle panden,  met efficiënt maar vooral ook betaalbaar energiegebruik vanuit andere en/of nieuwe energiebronnen.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter