In het verleden zijn er geregeld lange hoorspelen (drie afleveringen in drie opeenvolgende weken) uitgezonden in het programma Kakafonie bij Midvliet. Deze hoorspelen werden gemaakt door de Leidschendamse Stichting Luistertoneel. Deze vereniging bouwde toneelstukken om tot hoorspelen. Aan een deel van deze hoorspelen werd meegewerkt door een Midvliet-medewerker. De vereniging heeft zichzelf opgeheven en daardoor verschijnen er geen nieuwe hoorspelen meer van de Leidschendamse Stichting Luistertoneel.

Diverse luisteraars hebben laten weten dat ze graag nog eens naar zo’n hoorspel willen luisteren. Daarom zal er tweemaal per jaar in Kakafonie bij Midvliet FM een hoorspel te horen zijn van deze lokale vereniging. Op de zondagen 15, 22 en 29 september kan men tussen 13:00 en 14:00 uur luisteren naar ‘Gieren op Het Veilig Nest’. Dit hoorspel is een vrolijke detective in drie delen naar het gelijknamige toneelstuk, geschreven door Harold McPherson en tot hoorspel bewerkt door Leidschendammer Jan Klein.

Het verhaal speelt zich af in de ontvangkamer, bar en conversatiezaal van het bescheiden hotel met de naam ‘Het Veilig Nest’. Dit kleine hotel ligt ergens op een rotsachtig eiland in de buurt van de Canadese grens. In de hoek van de conversatiezaal is een deur die toegang geeft tot de telefooncel. In dezelfde ruimte is ook de bar. Achter de bar staat Tony Brice. Tony is de kok, de barkeeper en manusje van alles. Tony vertrouwt bepaalde gasten niet en het kost hem moeite de anderen daarvan te overtuigen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter