Nog even en het is weer de derde dinsdag van september. De dag dat Koning Willem-Alexander de Troonrede zal uitspreken. Zo opent hij het nieuwe werkjaar van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Minister Hoekstra zal daarna met ‘het koffertje’ naar de Tweede Kamer gaan, waar hij de Kamer de Miljoenennota en de Rijksbegroting aanbiedt. Natuurlijk is iedereen benieuwd naar de koets, de jurk van Maxima, de hoedjes van de gasten en -ja, ook!- naar de inhoud van het koffertje.

Vandaag en maandag 16 september zendt TV West het ‘Prinsjesjournaal’ uit, over het ‘Prinsjesfestival’. Tijdens dit festival wordt gevierd dat wij in een democratie leven. Dit festival wordt jaarlijks gehouden voorafgaand aan Prinsjesdag.

Nicolette Krul gaat in gesprek met mensen uit de politiek, maar ook met liefhebbers van Oranje, of iemand die zij gewoon op straat ontmoet. Wat doen we met Prinsjesdag? Wist je dat Zuid-Holland dit jaar een gastprovincie is? Wat hebben wij met de Oranjes? Wat komt er allemaal bij kijken om Prinsjesdag te organiseren? En wat is er allemaal te doen tijdens het Prinsjesfestival? (foto Omroep West)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter