Nieuws
Raadsleden duiken in problemen jeugdzorg

De gemeenteraad heeft een werkgroep ingesteld die zich gaat buigen over de problemen in de jeugdzorg. De werkgroep gaat overleggen met wethouder Juliette Bouw, ambtenaren en organisaties in de jeugdzorg.

De werkgroep bestaat uit de volgende gemeenteraadsleden: Cees Verschoor (ChristenUnie-SGP), Jochem Streefkerk (PvdA), Natalie Reijnders (GroenLinks), Stijn Strous (CDA), Freek Steutel (GBLV), Peter van Dolen (D66) en Sabrina van den Heuvel (VVD). Er is geen formele voorzitter.

De instelling van de werkgroep was een idee van het CDA. Alleen D66 was tegen. De gemeente boekt al jaren miljoenen verliezen op de jeugdzorg. Maatregelen om daar iets aan te doen helpen tot nu toe nog onvoldoende.

De werkgroep is ‘informatief en onderzoekend’ bezig. Aan politiek mag men niet doen. Dat is voorbehouden aan de gemeenteraad zelf. De werkgroep bepaalt zelf de agenda en de vorm van bijeenkomsten. De werkgroep vergadert in het openbaar tenzij anders besloten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter