In theaterkringen is met verbazing gereageerd op uitspraken van wethouder Astrid van Eekelen dat Theater Ludens een aantal maatschappelijk-culturele activiteiten zou moeten opgeven. De wethouder gaf dat aan in een recent debat over de toekomst van dat theater en van het Veur Theater in Leidschendam.

Volgens Van Eekelen heeft Theater Ludens ‘een heel groot hoofd gekregen’. Zij erkende dat de gemeente het theater tot culturele hotspot heeft benoemd inclusief een takenpakket dat men moest uitvoeren. ,,Dat doet Ludens nu maar er is wel wat bijgekomen. Daar moeten we naar kijken. Veel taken in het maatschappelijk-culturele deel. We moeten bezien of we dat zo willen.’’

De wethouder suggereerde dat Theater Ludens een aantal activiteiten op maatschappelijk-cultureel terrein zou moeten afstaan aan het Veur Theater. De zo vrijkomende uren zou men dan met commerciële activiteiten moeten invullen.

Van Eekelen wil de twee theaters bundelen tot één organisatie maar wel de twee podia behouden. Voor de nieuwe organisatie ligt 300.000 euro subsidie per jaar klaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter