Hé hallo: ook weer terug van vakantie? Natuurlijk was het fijn en wat een heerlijk weer. Genoten hebben we. Ja, ook nog leuke dingen gezien. Oude stadjes en vergeten dorpen. Hoe we die gevonden hebben? Gewoon de bordjes volgen. Je ziet ze overal. In Duitsland verwijzen ze vaak naar de Alt-Stadt. In Engeland, Wales en Schotland naar ‘Historic City Centre’.  En in Nederland staat er gewoon ‘Historisch Centrum’ of ‘Oude Dorpskern’. Allemaal uitingen die gegarandeerd goed zijn voor een stroom toeristen.

Hoe het hier in de oude kernen was? Op het watertoerisme na opvallend stil. Vrijwel niemand die de moeite nam om de Herenstraat te ontdekken. Ook Schoolstraat en bijvoorbeeld Wielemakerslop bleven verschoond van massatoerisme. Niet omdat die niet wilden. Ze konden het gewoon niet vinden. Hier staan namelijk bordjes ‘Huygenskwartier’ met een logo waarvoor de gemiddelde grootgrutter nog zou bedanken.

Geen toerist die denkt: ‘Hé Huygenskwartier. Daar moeten we heen’. Had er nu ‘Oud Voorburg’ of ‘Historische Dorpskern’ gestaan, dan was de kans op spontaan bezoek vele malen groter geweest. En was al dat geld dat in de promotie van dat Huygenskwartier is gestoken niet in  de Vliet verdwenen. Maar soms zijn goede oplossingen gewoon te simpel. En wordt er gekozen voor een historische vergissing.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter