Dit is het programma van Theater Ludens voor de laatste week van september. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 Donderdag 26 september: Concert / Eric Vloeimans / Oliver’s Cinema ; Aanvangstijd 20.30 uur; Toegangsprijs €21,50. Zet de letters van de naam van Nederlands beroemdste trompettist Eric Vloeimans in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann. Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De achtergronden van de muzikanten vloeien muzikaal samen. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties die zich niet alleen beperken tot het vocabulaire van de jazz. Trompet: Eric Vloeimans / Cello: Jörg Brinkmann / Accordeon: Tuur Florizoone

 Vrijdag 27 september: Concert / Sven Ratzke / Where are we now; Aanvangstijd 20.30 uur; Toegangsprijs €20,00. Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show ‘Starman’ al bewezen. Ratzke kreeg van de meester persoonlijk toestemming om zijn songs te gebruiken en de show zorgde wereldwijd voor furore. Ratzke laat in ‘Where are we now’ een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema’s in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is! Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’. Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène. Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider. Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan. Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers van Bowie in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot.

Zaterdag 28 september: Cabaret / Martijn Koning / Oudejaarsconference 2019; Aanvangstijd 20.30 uur; Toegangsprijs €18,50. Martijn Koning zal het jaar 2019 te lijf gaan zoals alleen hij dat kan: met een onstuimige energie, denderend door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, porrend, uitdagend en van de hak op de tak. Een stier door de porseleinkast, de actualiteit als rode lap. Zijn Oudejaars heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 90 minuten pure stand-up comedy! (RTL4 zendt de Oudejaarsconference van Martijn Koning uit op een koninklijk tijdstip: 31 december – primetime)

Zondag 29 september: Jeugdvoorstelling / Valentijn / Dierendorpje (3+); Aanvangstijd 11.00 uur; Toegangsprijs €10,00. Een beeldende voorstelling met live muziek door Valentijn Productiehuis. Ben jij ook zo benieuwd wat de dieren allemaal gaan beleven? Kom, dan gaan we er naartoe! We gaan het dorpje binnen, dus sla het boek maar open. Nu kan de pret beginnen. Het boek ‘Dierendorpje’ van Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee komt tot leven. Een vertelster, een muzikant en de dieren uit het dorpje spelen een muzikale en beeldende voorstelling waarin associatieve verhaaltjes verteld worden.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter