Van vrijdag 20 tot en met zaterdag 29 september is het de NOC*NSF Nationale Sportweek. Ook inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen die week kennismaken met bekende én nieuwe sporten.  Er is deze week voor elk wat wils, voor alle leeftijden. Er zijn activiteiten buiten, maar ook binnen. Bij een sportvereniging of juist niet. Er worden speciaal evenementen georganiseerd, maar ook het huidige beweegaanbod in de regio wordt in het zonnetje gezet. Zo zijn er gratis lessen

Ouderengym, paardrijden en outdoor fitness. Ook worden twee nieuwe fitplaatsen geopend. Een deel van het programma is voor mensen met bijvoorbeeld autisme of een lichamelijke beperking. Miriam Blom begeleidt de Sportweek vanuit Stichting Sport en Welzijn: ,,We willen laten zien dat er zoveel mogelijk is als het gaat om bewegen. Daarom geven we veel verschillende beweeg- en sportactiviteiten tijdens de Sportweek een podium.”

De Sportweek besteedt dit jaar speciaal aandacht aan ‘Urban Sports’. Urban betekent dat je lekker naar buiten gaat en in beweging komt met de materialen die daar voorhanden zijn. Tijdens de Sportweek is er ook veel aandacht voor de nieuwe sport- en cultuurkaart. Vanaf 1 september kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg via www.sportencultuurkaart.net gemakkelijk en vrijblijvend nieuwe sporten of cultuuractiviteiten uitproberen. Kijk voor het programma op www.senw-lv.nl/events/nationale-sportweek

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter