Morgen, woensdag, zal wethouder Jan-Willem Rouwendal om 16:00 uur in wijkcentrum De Blauwe Tram, Oude Trambaan 51 Leidschendam, het nieuwe wijkpunt Rechtstreex openen. Op woensdagen kunnen inwoners hier hun verse lokale producten ophalen, die zij via de website van Rechtstreex hebben uitgezocht.

Het is het eerste wijkpunt van Rechtstreex in de regio. Rechtstreex zet zich in voor een transparante lokale voedselketen. De koper moet weten waar het eten vandaan komt en wie het gemaakt heeft. Het brengt de consument en zijn eten dichter bij elkaar. De gebruiker kan zo genieten van smaakvolle verse producten met een eerlijke prijs voor de boer.

Het initiatief zorgt er in Leidschendam voor dat wijkbewoners op een positieve manier kunnen bijdragen aan een duurzame, schone en eerlijke voedselketen. Zij stimuleert hiermee de afname van verse seizoensgebonden producten van boeren en makers uit onze eigen regio. Daarnaast heeft dit initiatief ook een sociale functie, omdat zij contact tussen wijkbewoners stimuleert. Zij ontmoeten elkaar tijdens de ophaalmiddag en kunnen dan van gedachten wisselen over de redenen waarom ze daar zijn of over andere zaken die hen bezighoudt.

Rechtstreex werkt sinds 2013 in de regio Rotterdam aan een transparante lokale voedselketen. Daarbij komt nu ook Haaglanden in beeld. Nu is het moment om naast het eerste wijkpunt in Leidschendam nog dit najaar met drie andere wijkpunten te starten. Deze zullen in Voorburg, Rijswijk en Den Haag zijn. Meer informatie: www.rechtstreex.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter