Cartouche heren en dames 1 zijn de hockeycompetitie beiden gestart met een gelijk spel.

Heren 1 Laren – Cartouche: 2-2
De groenhemden gaan door met wat ze vorig jaar maar liefst 11 keer deden; gelijk spelen.
Iets waar het na 35 minuten spelen niet naar uit zag. De bezoekers lieten zich namelijk twee keer verrassen door de geslepen ploeg uit Laren. Cartouche had het merendeel van het balbezit, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Aan de andere kant was het dus Laren dat tweemaal toesloeg na een snelle omschakeling.

Na de rust kreeg het publiek een glimp van het Cartouche van vorig seizoen te zien. Het tempo ging omhoog, er werden minder technische fouten gemaakt en dat leverde prompt een doelpunt op. Na een strafcorner belandde de bal weer bij Timmo die hard voorzette en Guus Alewijnse binnen zag tikken. Na die 2-1 werd er jacht gemaakt op de gelijkmaker. Die dacht Yorick van de Vlis gemaakt te hebben, maar de scheidsrechter was in de veronderstelling dat hij van buiten de cirkel sloeg. Kort voor tijd werd het dan toch nog 2-2. Boris Stomps stond helemaal vrij in de cirkel en sloeg hard raak in de lange hoek.

Dames 1 Cartouche – Almere
De eerste speeldag van de competitie wachtte de dames van Cartouche de degradant uit de promotieklasse: Almere. Een flitsende start voor de Groenhemden. Via een strafcornervariant op Jill Drabbe stond na 5 minuten de 1-0 op het scorebord. Cartouche was de bovenliggende partij, maar kwam de eerste twee kwarten niet meer tot scoren, waardoor er met een stand van 1-0 werd gerust.
Tweede helft eenzelfde spelbeeld. Cartouche de bovenliggende partij, hoewel Almere uit de counter een aantal keer gevaarlijk werd. De formatie van Jaïr Levie had moeite met het verdedigen van Almere, waardoor er vele corners werden gehaald, maar het tot echte kansen niet echt kwam. En zoals wel vaker wordt gezegd: maak je ‘m zelf niet, dan maken zij ‘m wel. En dit ging ook voor Cartouche op. Almere scoorde twee minuten voor tijd via een corner de gelijkmaker.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter