De kerken in Voorburg houden zondag 29 september ‘open huis’. Ook de deuren van de Oude Kerk staan die zondag (net als iedere week trouwens) open voor gasten.  Op 28 en 29 september wordt opnieuw de Kerkproeverij gehouden. Kerken in heel Nederland zetten hun deuren open om gasten te verwelkomen. Het is vooral de taak van gemeenteleden om hun buren, vrienden en familie uit te nodigen voor de dienst. Maar gebeurt dat ook? Volgens Jan Willem Janse van MissieNederland is er nog veel angst voor afwijzing: wat als iemand nee zegt op je uitnodiging?

,,We mogen als christenen groeien in de vrijmoedigheid om anderen uit te nodigen”, vertelt Jan Willem Janse woensdagochtend bij Groot Nieuws Radio. “Er zijn verschillende drempels. We kunnen soms op de stoel van de ander zitten door te gaan beoordelen: eerst moet onze dienst aantrekkelijk genoeg zijn voor ik iemand durf mee te vragen. Een ander aspect is de angst voor afwijzing: wijst hij dan ook mijn geloof af, dat stukje dat zo persoonlijk en belangrijk voor mij is. Dat is vaak niet zo, maar zo kan het wel voelen.”

Het is de derde keer dat de landelijke Kerkproeverij gehouden wordt. Ruim 530 kerken hebben zich al aangemeld. Naast MissieNederland werken ook de Raad van Kerken, Alpha Nederland en IZB mee aan dit project om de kerkbanken weer vol te krijgen. Dit jaar valt de Kerkproeverij samen met Burendag. ,,Een natuurlijk moment waar je je buren spreekt en kunt uitnodigen”, zo geeft Jan Willem Janse als tip mee. ,,En eventueel zou je als kerk iets extra’s rond Burendag kunnen organiseren.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter