Nieuws
CDA-wethouder stoot wonen af

CDA-wethouder Juliette Bouw is niet langer meer verantwoordelijk voor wonen in de gemeente. Zij heeft deze taak overgedragen aan haar collega van financiën, Jan-Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP).

Bouw blijft wel verantwoordelijk voor de sociale woningbouw, een beleidsonderdeel waar wel plannen voor zijn maar weinig van de grond komt. Woningcorporaties hebben geen geld om te investeren; particuliere investeerders vinden sociale woningbouw niet interessant.

Bouw wilde bovendien van wonen af om meer tijd te hebben voor de jeugdhulp, zorg en de uitvoering van de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo). moet gaan besteden. De CDA-wethouder heeft verder nog onderwijs en het Damcentrum in haar portefeuille.

De CDA’bestuurder heeft al eerder openlijk geklaagd over het vele werk dat zij moest doen. Dit tot grote verbazing van de gemeenteraad aangezien de coalitiepartijen zelf de portefeuilleverdeling over de wethouders overeen zijn gekomen.

Rouwendal was al verantwoordelijk voor financiën, grondzaken en gemeentelijk vastgoed, ruimtelijke ordening, welzijn en de coördinatie binnen het sociaal domein. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter