Dat er door de Herenstraat in Voorburg een doorgaande fietsroute loopt is algemeen bekend: Franse Kerkstraat, Herenstraat, Kerkstraat. In beide richtingen. Nu staat er bij de kruising Herenstraat – Kerkstraat, direct voor Huize Swaensteyn al tijden een bord dat men voorrang had op verkeer komende uit de Kerkstraat. Een vrij nutteloos bord want vrijwel iedereen draait hier de Kerkstraat in.

In de Kerkstraat zelf staat kort voor de kruising met de Herenstraat een stopbord, inclusief witte streep in het wegdek. Niet dat iemand zich daar iets van aantrekt, maar het staat er toch. Sinds kort is de Herenstraat kort voor de Kerkstraat ook uitgerust met een bord dat aangeeft dat men voorrang heeft op fietsers die vanuit de Kerkstraat de Herenstraat in rijden, richting Franse Kerkstraat.

Over deze ‘nieuwe’ regel is geen gemeentelijk verkeersbesluit gepubliceerd. Hoe dan ook: enige uitleg over het feit dat fietsers op een doorgaande fietsroute geen voorrang (meer) hebben, ware wel nuttig geweest. Sterker nog: haal de borden allemaal weg, inclusief de witte streep in de Kerkstraat en maak, in het wegdek, een halfronde witte streep vanaf de hoek Kerkstraat/Herenstraat naar Herenstraat 79A. Met haaientanden, maar dan wel aan de goede kant van de streep.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter