Nieuws
Bereikbaarheid Stompwijk wordt duurder

De gemeente moet extra geld uittrekken voor de verbetering van de bereikbaarheid van Stompwijk. Er zijn extra kosten ontstaan bij het afmaken van de Stompwijkseweg, de nieuw aan te leggen verbindingsweg rond het centrum kost meer en ook het inschakelen van externe experts valt duurder uit. De exacte extra kosten zijn nog onbekend.

De verbindingsweg (Veenpoldersweg genoemd) valt duurder uit omdat de ondergrond zwaarder belast moet worden wegens verzakking. Ook moet een watergang langs de weg hersteld worden. Tevens zal de weg verlicht moeten worden, iets waar tot nu toe geen rekening mee werd gehouden bij het beschikbare krediet van 11,9 miljoen euro.

De inhuur van externe experts bij deze werken, en bij de Stompwijkseweg, kost meer dan de beschikbare 3,6 miljoen euro. Ook aan de Stompwijksweg zelf zijn er kostentegenvallers. Eind dit jaar moet duidelijk worden wat het opknappen van de Dr. van Noortstraat gaat kosten. Daarvoor is nu 1,9 miljoen euro vrijgemaakt. Het Hoogheemraadschap Rijnland doet nu onderzoek naar kadeversterking en dijkophoging. De straat ligt aan de Stompwijksevaart.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter