Nieuws
GroenLinks blij dat wethouder taak afstaat

Oppositiepartij GroenLinks is erg blij dat CDA-wethouder Juliette Bouw een deel van haar portefeuille – wonen – afstaat aan collega Jan-Willem Rouwendal.

Fractieleider Jeroen van Rossum constateerde voor de zomer al dat de portefeuille van Bouw haar teveel was. ,,Wat een portefeuille; de brug zit erin, jeugdzorg zit erin, WMO (wet maatschappelijke ondersteuning, red.) zit erin, sociale woningbouw zit erin. Ik snap dat dat een grote portefeuille is, maar dat kan niet het probleem van inwoners worden. GroenLinks verwacht echt meer’’, aldus Van Rossum toen.

Zijn reactie nu: ,,Het CDA heeft tijdens de coalitieonderhandelingen zitten slapen toen de portefeuilleverdeling aan bod kwam, of heeft men de onderwerpen stevig onderschat. Voor de zomer hebben we wethouder Bouw gewaarschuwd dat de motie van wantrouwen nu toch echt in de buurt kwam. Ik ben blij dat het college zo moedig is de portefeuilles aan te passen, zodat die niet nodig hoeft te zijn.”

GroenLinks hoopt dat de herverdeling van onderwerpen binnen het college tot meer vaart zal leiden op de verschillende terreinen. ,,We maken ons ernstige zorgen om de continuïteit en betaalbaarheid van de jeugdzorg, en ook binnen WMO is nog veel te doen om de zorgwerkers in staat te stellen hun eigen werk te doen en onnodige administratie af te stoten. En die ellendige discussie over een extra brug verdient ook een conclusie. We wachten met spanning af’’, aldus van Rossum.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter