Op internet is een handtekeningenactie gestart om de vestiging van de bibliotheek aan het Fluitplein in Leidschendam te behouden. De actie is gestart door een aantal ouders van kinderen op een nabijgelegen basisschool.

De actievoerders menen dat de bibliotheek moet blijven ‘omdat de bibliotheek een vertrouwde plek is om de wereld te ontdekken, je kennis te vergroten en mensen te ontmoeten op een centrale plek in Leidschendam, in de buurt van locaties waar veel kinderen komen (scholen, kinderopvang, sportlocatie), die goed bereikbaar is met fiets en auto en waar kinderen zelfstandig veilig naar toekunnen’.

Zij vragen inwoners een petitie te tekenen via https://www.petities.com/red_de_bieb

B&W kondigden eerder aan dat de vestiging in Leidschendam dicht moet als onderdeel van een bezuinigingsoperatie. Het aantal bezoekers in Leidschendam neemt gestaag af. Bovendien wordt de bibliotheek daar geplaagd door overlast van jongeren. De gemeente wil de bibliotheekvestiging verplaatsen naar het Damcentrum in Leidschendam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter