Nieuws
B&W doen er weer het zwijgen toe

B&W willen geen verdere vragen over de vordering die zij bij de curator die het faillissement van de aannemer bij het Kulturhus in Stompwijk afwikkelt, beantwoorden. Dat blijkt uit een nadere reactie vanuit het Raadhuis op vragen van Vlietnieuws over de zaak. ‘Als het faillissement is afgerond door de curator en de raad besluit om de geheimhouding op te heffen, kunnen we meer informatie verstrekken over de financiële afwikkeling’, aldus de stellingname.

Bij de vordering ging het in eerste instantie om 300.000 euro. Later werd dat bedrag verlaagd naar 121.303 euro. Deze week bleek dat dat laatste bedrag onderdeel is van een hogere vordering. Hoe hoog willen B&W echter niet kwijt. Op 2 juli wilden B&W ook al eens geen nadere informatie verschaffen. Op 9 juli stelden B&W de gemeenteraad voor het dossier geheim te verklaren. De gemeenteraad stelde daar op 19 juli mee in. Ondanks het feit dat alle informatie die voor 9 juli beschikbaar was, dus openbaar zou moeten zijn, komen B&W daarmee toch niet naar buiten. (illustratie; onderwegonline.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter